Thursday, October 18, 2012

dear heart.........pls be strong

assalamualaikum sumorang
happy hari kamis..
sumorang sihat?
kalau tak sihat pon sile la sihat cepat
ramalan kaji cuaca hati aku hari ni tak membantu
memule cam cerah sampai petang
skali petang sangat2 lebat ujan sampai ke malam
tapi aku harap malam ni kembali berbintang
sebab kalau ujan terus nanti tulang aku sakit
encik boipren jaoh nak ubat kan

hello sumorang
aku takde mood lagi
aku isau
jiwe agak kacau
minom hot chocs pon tak membantu
sebab prasaan aku tak tenang
dugaan datang lagi
hurrrrmmmm

sumorang..
aku tak taw nak cakap ngan sape
sebab aku susah nak luah kan prasaan
jiwe aku sangat2 kacau sekarang ni
somebody please cheer me up..
i dnt want any tear fallin through ma cheek nymore
untuk benda2 tak masok akal camni

its hurt me..
really....

B....
trust me..
the best thing of me is U...
i love u so much B....

sorry entry kali ni pendek sesangat
i just need someone to talk to..
sorry cik blog....
bytheway
thx fr readin...

Wednesday, October 17, 2012

durian...!!!meooowwwww

assalamualaikum sumorang
wassup bebeh!!
aik pelik kan
mood aku da kembali asal
apekah sebab nye?
my yayunk da happy kembali
yeayyy laju laju sampai pokok durian
pokok durian??
wahh mesti ade buah nye

jadi ape kene mengena cite aku kali ni
relax dowh
bagi aku benapas dulu
penat ko taw tak aku makan durian bebakol2 bedua je ngan mak aku
jeles?!!!!sile kan..hahahaha
haaa haaa cit kat muke ko
bagi bao durian..kihkihkih

haishh lebih nampak tulisan kaler kaler
eleh aku saje je
bako line ko
panas kan..
cakap je
aku tak kesah
hahahaa

haaa bebalik kat title aku
durian....
ape ade ngan durian
sedap...manis..PANAS BADAN!!
tu paling menarik
and today
aku ngan puan bonda makan lebih kurang 5 bijik
bedua je
tu baru hari ni
semalam semalam ko tak pikir?
sedap dowh
siyess
haaa haaa
try bao napas sendiri..ade lagi bao durian
even aku da kumor pakai listerine

before ni aku cam tak amek kesah sangat
memandangkan aku pakai pagar
and nyilu sangat bile tergesel ngan sesuatu
so aku memang tak amek port la nak makan durian
tapi hari ni tetibe rase tekak nak telan
so aku ngecek la mak aku
makan sebijik..
dua bijik
naaa tiga bijik aku telan
bukan ruas taw
bijik
BIJIK!!!
peh kalau ko tak paham bahase gak
aku terjun longkang la dowh!

sedap siak
siyes...
Ya Allah nikmatnye
tuhan je yang taw
lagi la takde orang laen kacau
memang syiok habis la kan
and setelah habis sume nye
baru sekarang aku terpikir
mampushh kalau aku panas dalam
da rase rase da ni
tapi saje je bwat bodo
malas nak layan

oke la wehh
aku macam malas nak menaip da
hehehehe
mahap yee
esok esok aku update lagi ek
doa kan kerajinan aku bertambah
tak malas malas nak mengupdate blog
aku taw korang suke bace blog sewel aku kan
alaaaa ngaku je
aku tak kesah
oke ko memang prasan, gewdiq!!boooo boooo

da tak yah layan aku
aku nak out da ni
eh2 jap
trimas sebab membace
ayat skema siak!!!!puiiihhhhhhh la ko gewdiq
eh hello
cikgu BM aku mestinya berbangga mempunya anak murid
seperti aku
ko ado??!!!
jadi jangan memekak
da gewdiq
stop stop la
kate nak out da tadi
yeee aku nak out da ni
eh2 lagi satu
ncik boipren, i lebiu
motif??memang gewdiq la ko puan!!'
bf ko?
bukan kan?
okbai.....


Tuesday, October 16, 2012

girl besfren!!guess what??

assalamualaikum sumorang
hallo2 bagi non muslim
wassup untuk yang kekeliruan identiti
wahh..post kedua untuk hari ni
mengapakah aku terlalu rajin?
ayat ko sile godai la abby! 
mampushh tak layan
ketawe depan muke ko..
KAHKAHKAHKAH.....KAHAK!!

oke puas da bagi bao mulot kat muke orang...
pasti enak aroma nye kan.haha
haaaa....korang
entry ni kali ke dua untuk hari ni
eh..aku bukan da mention ke tadi
ahh lupe kan yang petame tu
blablablabla.....

hishh aku nak start story da ni
tapi asal jari and otak memboikot lak haishh
woi jari ngn otak
jangan macam2 la woi
ikot cakap mate aku ni
erkk mate ko bleh cakap ea gewdiq?
pehh unik dowh lu!!
woii stop la mengarot
start la story weh
penat da aku buat ayat ni

yela2.....
aku story da ni ea
GIRL BESTFRIEND...
bagi pompuan mesti la jawapannye
beg tangan, shopink, make up
blablablabla
bagi laki plak mesti wallet semakin kempis...mase terbuang....BORINK
wehh2...bukan benda tu sume aku nak share ni
asal la primitif sangat otak angpa ni
dok zaman batu ka?
ni mesti kelahiran semula kan
kahkahkahkah....

da2....takyah nak gelak sangat la kan ko gewdiq
aku tapak melekat dinding ko nanti
woii jangan maen kasaq!!
aku ni kak chik taw...
seram tak seram tak...hikhikhik
haaa ni nak habaq...
girl bestfren tu adelah JERAWAT
benda yang pmpwn paling alergic tapi salu je lekat
lagi kalau muke stok2 clean & clear cam aku kan
skali dia mai..
hambekk ko!!!
dia pikir muke aku ni R&R ka nak stop2 sukati
pehh bile dia dok mai rasa cm tak nak kuar umah
seminggu menempek kat muka aku
seminggu la jadi anak dara paling baek!
statement sile terjun longkang ye gewdiq!! booooo


and now, my bestie sang jerawat sedang menunjukkan diri kat dagu runcing aku
pehh!!!!
cam tak nak besar lak an kali ni
8 km dari aku da nampak weh
memang tak kuar umah la 8 hari
trime kasih jerawat!!

pe aku nak buat?
same cam before2 ni
search internet cari care nak ilang kan
tapi mostly memang tak bleh pakai
so ape nak buat?
REDHA!!
bukan lame pon
(sedapkan ati sendiri) >_<

pehhh............
ape mau bikin maa
camne nak sorok benda ni
foundation?
TAK PAKAI
bedak tebal2?
TAK LAYAN
so..........
pasrah saje lah macik gewdiq...

sumorang...
kalau ade care nak ilang kan benda ni tanpe parut..
share2 dowh ngan aku
sabtu ni aku de kenduri kawen
tak kan nak bawak skali kawan baek aku ni kan
plss sumorang..
please ea....ea....ea.....ea....EA!!!!
hikhikhik

maceh sumorang..
ilebiu ketat...
ehh2 sat.....
trimas sebab membace benda mengarot ni

tata

Tulang Repot

assalamualaikum sumorang
sihat ke?
pelik kan title post aku kali ni
nak tau mengapakah?
ayat skema siak!!
peduli ape aku
haa nak taw ke dak nih?!!
yela2 aku nak story

eh angpa da makan belum?
mandi da?
kemas umah?
kalau angpa tanya aku
jawapan aku BELUM untuk sume yang di atas
sebab ape?
aku tak mandi sebab air masih sejuk
aku tak makan sebab aku x lapar la mangkok!!
aku tak kemas umah sebab umah aku always kemas
bajet baguss!!!puihhhhh
tak puas ati habaq mai depan2
jangan dok kutok blakang2
tak dak tuttt ka?
adehhh...

weh taun bile nak start story la giler!!
yela2 aku nak start la ni
kabut betui la ang pa ni
haaaa pasai pa tajuk aku lagu tu?
wehh manada lagu
aku tak maen lagu2 ni la haii
WOII LINCAH LA SIAMANG CITE!!!
yeee aku cite la ni

haaaaaaaaaa..........
angpa taw kan aku da 1 lagi umah
tp umah taman la
ondeway siap da umah tu
so aku ngan puan bonda jak yang tinggal kat umah sekarang ni
kitowang je la cam buroh paksaan
tak terpakse pon.....sebab aku ikhlas
oke tipu....rase terpakse ckit...
arrrggghhh lupe kn
haaa then nak tunggu abang2 akak2 aku balek memang ntah taun bile la kan
aku ngan puan bonda pon angkot la skit2 barang
pakai kapal selam mak aku tu
then barang tu mostly berat2 dowh
tong gas, kosi jati, katil
ko pikir...tak cam iron woman lak kami an
memule tak ase sangat
sekali malam tadi pinggang aku stuck
peh ase cam nak patah weh
tak penah sakit camtu
ncik boipren soh makan pain killer
then aku buboh skali minyak panas kat pinggang
alhamdulillah
oke la sikit semalam

yang sonoknye
buat petame kali nye dalam idop
aku tido statik start tido sampai bangun subuh!!
WAO SOOOOOOO IMPRESSED!!!
kan...hahahahaha
bajet betui aku ni laa
tu pon nak cite
eh sukati aku la setan!!
blog aku ke blog ko
puihhh!!!

erkk..erkk...
tapi an
benda tu ilang sat jak
ni ada lagi
pehh memang solat dudok atas kosi la aku
pedih siot!!
tak pe la
redha jak kan
if malam ni tak oke
aku janji esok aku p check...
oke tak janji..

alaaa benda bleh bincang maaa
esok oke
aku yakin laaa....
hehehe
oke la
nak masok zuhur da ni
aku chiow dulu
nak mandi
rasenye air da panas tu
hehehehehe
eh2 sumorang
thx fr reading
doa kan TULANG AKU TAK REPOT ea!!!!
maceh and i heart u'oll

tata

Sunday, October 14, 2012

aku da kurus!!

hallo blogger
assalamualaikum
aku rindu sumorang
sumorang rindu aku tak
pls jawab rndu..pls..pls..pls..pls..
tak nak jawab da!!diam!!

oke lupe kan benda di atas
sumorang ooo sumorang
nak taw tak?
AKU DA KURUS!!!!
caye tak?
caye la caye la caye la dowh!!!
pls..plish..plishhh.... >_<
hehehe

aku meringan sebanyak berkilo kilo beb
dalam 3 minggu
aku kurang almost 6 kilogram
asal nek gebang bagi besar lak tulisan tu
eh pi mampus sukati aku la bengong!
aku saje je nak tayang kat ko
yang aku da kurus
AHAHAHHAHAHAA

how??

jom aku story
ceghita berbunyik begini
aku p holiday ngan kuage aku kat tempat mandi manda ni
tak nak sebot nanti ko blacklist
so mereka de sediakan package la kan
makan skali ngan mandi dalam satu tiket
pastu mase kat A FAMOSA ni
eh aku baru sebot name nye ek..abai,..abai...
aku pon lantak la mandi sampai lapo
then aku makan la makanan mereka bagi tu
lalu balek mencirit
bukan aku sowang
sumorang yang p tu kena
kalau salunye maen rebut kosi
kitowang maen rebut jamban
lawak weh

so after kejadian
aku tak bleh makan langsung
masok minggu ni jadi la minggu ke 3
aku tak makan pape
leypak??!!!
memang la weh
tapi tiap kali aku makan,
kompem muntah blek
penat dowh!!

rindu gile gigi rabbit aku ni nak mengunyah makanan
tapi ape kan daye
DAN!!!ce korang teka ape telah belaku
aku da bagi taw ncik boipren aku kali ke 179
dy da muak dengar aku bangga diri
hahahaa
AKU DA BLEH PAKAI KEBAYE
yang aku tak muat 2 taun lepas
siap longgar lagi
gile tak?

tapi an
aku cakap ngan kowang
tak yah la weh bwat cam aku nih
aku pon tak nak kurus
tapi da tak bleh makan
bukan salah aku TERKURUS tetibe kan
hikhikhikhik
kalau nak slim, masok gym
makan jage
jangan tak makan langsung
tak baek untuk badan dowh
pape pon
kalau nak diet and cun kan badan
buat research dulu camne ek
jangan tahan diri dari makan
sooooooo
pade sumorang yang nak kurus
chayok!!chayok!!
aku yakin kowang bleh buat gak
aku blah dulu
time tido
thx fr reading
ilebiu all....
TATA



Thursday, October 11, 2012

Aku Bersyukur....alhamdulillah

ola sumorang..
assalamualaikum...
lame da aku ak update kan..
maaf la..
bz dowh!
wakil rakyat want to be KAN!!
haha

sumorang oo sumorang
hari ni kajian cuaca perasaan aku
mendung sekejap cerah sampai ke ujong hari
sebab ape?
haaa ni aku nak story

my <3 pahmiey kan
dia kan
kan..
kan.......
kan.........
woii bape banyak kan ko nak la setan!!
oke2 tak mo kencang dowh!
ehee sambung cite
my pahmiey
he is ok!!
naaaa itu je aku nak cakap
hahaha tak la
yela2 aku cite bebetol

encik B aku tu...
semalam dy triple ok
but suddenly pagi td pas solat dy collapse
and check in ICU
tapi dengan kuasa Allah
after aku solat zhur
kembo senget dy bgtaw
my pahmiey da sedar
alhamdulillah
Allah dengar doa aku
aku syukor gile dowh!
siyes...!!!!
rase cam nk menari tengah2 panas sekarang jugak!
oke aku cakap je lebih..buat tak pon..blablabla

ah lupe kan kemengarutan aku kat atas tuh!
nyway, aku nak share ni...
what ever happen...
cari la Allah
siyes DIA dengar doa hambaNya...
cari la DIA kalau ko susah or senang pon ek
chill....
Allah tu Maha Mendengar
dan aku besyukor gile dengan kurniaan DIA
~ALHAMDULILLAH~


GET WELL SOON YAYUNK...I LOVE U
gewdiq mood...blablablabla



Monday, October 1, 2012

Thx Allah

hai blogger...
wassup
assalamualaikum
wahhh hari ni aku update siang
caye tak..caye tak..gile tak..
hahahaha

woii p tengok  title aku
ape ade?
nak taw story disebalik title?
let cekedaut....

as a muslim
aku ni tak lah baek sangat
tapi solat tu wajib la kan
zuhur hari ni
aku solat la camni biase
tapi aku lupe ak tutop pintu bilik
aku ni ade kucing2 yang comel dan manje
merekor suke meleset2 kat kaki tak kesah la sape pon
merekor?apetu
mereka la tp kan kucing...
so jadi la merekor
HAHA
ok terus kan story
salu nye if pintu bilik tak tutop
merekor akan masok and kacau aku
but today ade 2 ekor kucing aku ni
masok bilik mase aku solat
tapi merekor tak kacau pon
then trus keluar
alhamdulillah
aku dapat habis kan solat dengan sempurna

MIRACLE
no la... ni kuasa Allah
bile kite ikot perintah Nya
insyAllah semua di permudahkan
so aku harap kowang dapat amek iktibar
blog tu blog gak
fb tu fb gak
tp tuntutan agame tak mo lupe ye

happy ready
tata

Sunday, September 30, 2012

no caption

hallo u'oll
assalamualaikum...
what up?
wahai blog ku
hari ni dan hari2 seterusnye
sile jangan marah kalau
ko asyik menerime entry yang jiwang karat
b'coz..................
I'M IN LOVE wif MY SYGS
who tat guys??
eh hello, follow la entry before2 ni
sebab aku malas nak hawt kan ncik sygs aku
nanti u'oll jeles sesangat
kahkahkahkah


wahai belog ku..
u know what..
aku tak penah feel this feeling toward someone
EVER!!!
tak penah tahu....
apekah maknenye yeee....
hahahahaa

before....
even i have A boipren
A di bold kan sebab aku tak penah pasang lebih..harap maklom
tapi aku tak penah macam ni..
always nak call  & mesej
nak taw everythng yang ncik sygs bwat
even dy ilang p toilet tapi tak bgtaw pon bleh bwat aku seriau..
hahahahaa
terok sangat bukan
peduli ape aku
boipren aku kan..
lalalalalaaaa

aku da brubah
yeeee
tp bukan jadi gorila yee
brubah jadi makin matang, cool, manje and gedik
gedik tu memang tak bleh nak elak da kan
and the most things i like bout him is
he try to be a part of my famly..
tak kesah chat ngn mak aku pon
cool dowh ncik sygs ni...
he is the one who i looking for
aku harap takde laen da..
plss pray for both of us..

thnx fr reading....
lot of  <3

Friday, September 28, 2012

the one and only

hallo sumorang
pukol bape ni?
erkk...pukol ba** sampai mati
hahahaha
budak kelas aku kompem paham benda ** tuh!

nyway sumorang
aku excited nak cite
alaaa aku memang salu excited kot
KAN..............
hahhahahaa

oke...
entry kali ni pasal seseorang
memang la salu nye pon pasal seseorang...gebang siak
eh bengong, pasal someone special la ngoii
susah kalau lurus kalah kan bendol nih!!
ahahahahaa

perenggan atas takyah bace
semak mase je
erkk tapi for sure kowang da bace before aku bgtaw kn...
LOL!!

bile nk start cite ni bhai

yela2...start da ni

oke...AKU SUKE DIA
sape DIA...
yang penting bukan boipren ko...OKE!!
FAHMIEY
asal tulisan pepel(purple) ni besar len macam?
sukati aku la
name boipren aku
ko ade??
xde kan
hahahahahaha (gelakkan kan ko laju2)

how is he??
ni biar aku habaq mai
lelaki ni sweet
lelaki ini comel
lelaki ini pemarah(tp saye suke)
lelaki ini mengajar aku untuk jadi lebih matang

1.bile ngan orang laen,mereka ikot rentak aku
tp dengan lelaki ini, TERBALIK

2.bile ngan orang laen, i am the boss
tp dengan lelaki ini, aku adalah pembantu bos jerk!haha

3.bile ngan orang laen aku pemarah
tp dengan lelaki ini aku sangat penyabar

point ke 3
Cek Gewdiq PENYABAR??


i don't believe u girl...
weh peduli ape aku ko tak peduli
ni cite aku
kesah benar dowh!!
hahahaa
tapi ini la
makhluk Allah yang satu ni la yang yang bleh wat sumenye psal aku terbalik
hahaha lu memang terbaek dowh
sebab tu aku sayang ko
hikhikhikhik

untuk sumorang...
doakan kami ye
sy syg sumorang
tp sy syg pahmiey lebih

tata

Wednesday, September 26, 2012

doa kan dia selamat dan sembuh

assalamualaikum....
seorang hamba Allah yang saye sangat sayang
sedang di uji Allah S.W.T
dengan memberi dia sakit
mohon kawan2 doa kan kesejahteraan dia
dan semoge dia pulih dari sakitnya
dan hidop seperti sedia kala



Allah swt tdk akan menyengsarakan hambanya bila selalu mengingat allah, karena di balik sakit ada kebaikan, apakah kebaikan itu ?
1. Orang yang sakit akan berguguran dosanya yg telah lalu
2. Akan di tinggikan derajatnya apa bila di kala sakit masih bertawakal pd allah
3. Dan do’anya akan mustajab, yg insyaallah di ijabahi allah.
Dan al qur’an dan hadist itu adalah petunjuk bg orang yg beriman, segala masalah pasti ada penawarnya. Seperti yg di ajarkan rosulallah. Penyakt ada obatnya. Apa obat yg di ajarkan rosul? Yaitu do’a, do’a yg diajarkan rosulullah adalah ilmu yg jelas.
Berikut do’a nya :
” AS’ALULLOOHAL-ADZIIM ROBBAL ‘ARSYIL AZIIM AN YASYFIYAKA “
artinya : saya mohon kepada allah yg maha agung yg menguasai ‘arsy yg agung, semoga dia menyembuhkan mu.
Dalam satu hadist:
Rosulullah saw bersabda, ” barang siapa yang menjenguk orang sakit yg belum tiba ajalnya, lalu membaca do’a (diatas) di sisi orang sakit, sebanyak 7x , maka Allah swt akan menyembuhkan orang itu dr penyakit yg di deritanya.” (HR. Abu Daud dan Tirmidzi dari Ibnu Abbas r.a)


sesungguhnye ajal maut, jodoh petemuan adalah rahsia Allah
bukan manusia yang menentukan..
smoge cepat sembuh.. :')

Tuesday, September 25, 2012

hari paling......................

hallo sumorang
i'm back
erkkk...aku mane penah pegi
lupe kan saje

wahhhhh................
asal wahhhhh tetibe?
sebab aku excited gile hari ni
dari semalam punye semalam punye hari tu punye semalam
sampai da lupe hari ape
aku ngan kekakak aku nak blek batu pahat
our hometown
beraye??
tak lah...
raye da habis sedare
kami pergi bertujuan
betol kan kete racing mak aku la

peh semangat weh bangon sesuboh alam
mandi cam pelesit
sebab sejuk yang teramat
nampak tak aku susah mandi pagi
KANTOI!!!
hahahahaha

lupe kan pekare di atas
then begerak la kami naek keta selam mak kami tu
jalan yang patot nye 2 jam
amek sampai 4 jam
stop sane...stop sini...makan2...buang pape yang patot
memang CEPAT la sampai nye kan..

sesampai je kete da ramai
tunggu turn
dari pukol 11 pagi sampai 5 petang
kak long aku ajak pi tengok wayang Untuk Tiga Hari
bleh tahan la cite tu
tapi aku TIDO!!!!
failed dowh prangai
then jejalan sampai patella aku cannot be used anymore
expired suda kan..

so keletang keleting keletung kelentong
pukol 6 lebih baru gerak balek nogori
memang hari ni aku bejaye membakor beribu kalori
sebab jalan berbatu2
TAHNIAH GEWDIQ!!!
maka habis lah perjalanan yang takde tujuan seharian
sumpah kaki aku sakit..
badan aku lepak gile
perot aku pon tak bagi kejesame
sume memang terbaek
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ni la hari paling pailang dalam idop untuk taun 2012
kalau de lagi pailang, akan ku update....

sekian...TAMMAT

Monday, September 24, 2012

Allah always be wif u..insyAllah

hallo blogger...
assalamualaikum
ok...hari ni takde tulisan kaler2
sebab aku takde mood
kawan baek aku
di langgar...di rempuh...di smack down masalah
ati aku tak tenang
aku nak yang terbaek untuk dia
tp dia asyik sedih and menunggu something yang tak sure muncul
kalau la aku de magic
aku da lame buat dia ilang ingatan(untuk certain things je la)
asalkan die tak sedih da
its enough for me
sian ngan abang dia

hello kawan saye yang tercomel
fyi, abg u yang senget,bengong,sengal,wat lawak ntah pape
poyo, baran,eh sume2 la ni kan
syg u sesungut sesangat
even i dont know u both closely
but aku rase aku cam da knl kowang sonce we r born
hikhikhik
poyonye ayat

ops dont gelak2
tak lawak pon oke
for my dear pacik comel
u hav to move on
ta payah pikir benda2 tu sume
we are always ade ngan u
and remember
ALLAH will always there
for u my fren...

keep prayin'....
insyALLAH everything gonna be ok....
i sayang u and we are fren
TAKE NOTE...

Saturday, September 22, 2012

pengakuan @ confession

ola sumorang
selamat tengah malam
da tido ke?
tak bujang la tido awal kan
hikhikhik

korang2........
penah tak korang wat salah but then tak nak @ takot nak ngaku
tak kesah la ngan kuage, kawan2, cikgu2 or jiran belakang umah
so....today sempena aku tak bleh tido
aku nak wat pengakuan

kepada bonda saye Puan Zaiton
~pada umo saye 9 taun, saye telah memecahkan pasu bunga mak yang mahal mase main skateboard
dan saye tak ngaku lalu menyalahkan kucing yang bergado

kepada arwah abah saye Haji Abdul Wahab
~pade umo saye 11 taun, saye pure2 tido lepas balek skolah kebangsaan sebab tak nak ke skolah agama
sebab mase tu saye tak nak tetinggal crite Rosalinda Ayamoooo...AYAMOOO

kepada kawan saye Zaza, Iena, Bubu, Yana & Zati
~sepanjang 3 taun bekawan ngan kowang, aku tak penah berpure2
so takde bende la nak confess kan
hahaha

kepade kawan skolah saye Tett bukan name sebenar
~saye tak taw anda taw atau tak tapi saye penah admire boipren anda...
maaf sesangat...ni la pengakuan paling brani aku bleh bwat...mahap kawan.....

Friday, September 21, 2012

sy dapat kwn baek baru...!!yaeyyy

WOI BANGON!!!!
hahahaha tekejot tak
padam muke
aku saje je nak anjat kan kowang
sekarang pukol 4.49 pagi
dan aku tak tido lagi
rekod baru untuk taun 2012
tahniah..tahniah..tahniah..tahniah..tahniah..

eh2 da nampak ea title aku
tapi cite tak masok lagi
terok vetol aku ni
ape jadah taip betol cam tu an
ni belog aku
sukati aku la
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

oke cepat masok story
banyak sangat ko da melalot ni biey
malam ni aku tak bleh tido
sebab aku minom....................................................NESCAFE (tidak berakohol ye)
lalu mate tak bleh tepejam
so tetibe ade la budak ni BING aku
bing....bing....camni la bunyiknye
aku busan so layan la kan..
before ni kitowang penah chat but just chat
but today banyak aku taw pasal dy
kembar dy and familia
so ati aku yang lemah lagi lembot ni
khaaaaaaaaakkkkkk pppppuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhh
tersentuh la kan
so aku decide nak jadi kawan baek dy
even tak kenal but i take that risk
tak salah kot besangke baek pade orang kan
STUJU...stuju......woii sape menjerit2 ni

persetankan suare2 luar
so aku pon chat n chat n chat n chat
dan aku suke care dy yang sempoi
sebab aku pon sengal lebih kurang je
sedar diri ini oke!
jadi kejadiannya kami pon berkawan
dan aku senang dengan budak ni
so aku happy
kowang tak suke
pi tido
jangan kacau aku yang segar bugar ni
hikhok tu ape??
RASIE
(kuar tajok lg...okbai)



jom polo belog saye

hoiii!!!errrkkk sorry
assalamualaikum
mahap la terhoi td
excited nak meng'taktiktaktik kat belog aku hari ni
sooo ape aku nak merepek bedasarkan title di atas ek
errrmmmm
oooooo
aaaaaaaa
(sambil korek2 idong n kesat kat suar....ewwwwwwww)

hah!!!
ingat da
hari ini ade lah dalah 3297672328 orang mintak aku follow blog mereka
oke aku tipu je..excelli tak sampai 15 orang pon
aku sebagai insan yang jujur dan lurus
terus mempolo belog mereka
sambil2 tu aku pon promosi la belog aku yang hawt ni
perasan!!
tapi aku tengok tak increase2 pon followers tu
so aku jadi kecewa
so aku pon takde idea nak menaip da
so aku pon rase da sampai penghujung entry
so oke la
oppp jap
pas bace jangan lupe polo belog saye ye
TRIME KASIH DAUN SIREH

i lebiu..u dont leb me, who care!!hahaha

tata

Wednesday, September 19, 2012

munguap lalu tido

huaaarrrrgggghhhhhh
menguap laaaa..tu pon nk bgtaw ker..adehh
haaaa ni la yang akan wujud bile da ondeway tido
dan bile bangun tido secare terpakse
kire tak cukop tido la an

huarrrrgggghjhhh
besau sungguh mulot aku
sampai bleh dislocate jaw aku
jaw tu ape...RAHANG la ngoii
kalau lagi beso mulot
lagi nikmat ase
kene plak kalau x tutop mulot
memang belumba la setan dok terjah mulot tu.
kenyang..................

excelli
aku tak de idea nak update blog aku
tapi jari ni tak bleh nak berenti menaip
tiktaktiktak
lagi lagi
tiktaktiktaktiktak
huaaarrrrrgggghhhhh
menguap lagi
oke la
aku nak sambung tido

peh bebetol takde tujuan post aku kali ni
lantak la
blog aku
sukati aku la kan
haha
oke go
tido dulu
adiosss

Tuesday, September 18, 2012

kuku kaki yang.........................................

hallo kowang.assalamualaikum
lame kan aku x update
last mase raye kot
maaf yee..hehe

kowang
aku nak tanye ni
bape kali dalam idop kowang penah pi manicure pedicure
(betol ke aku eja..lantak la)

oke..nk aku share ckit
jap2..nak tanye pe td??
nape care aku tulis blog da laen?
aku tukar mood la
harap maklom
ok bebalik pade title
kuku kan kite cite tadi
ye kuku
woi bile nak start story ni
oke2 aku start da ni

2malam lepas
afta mandi
aku potong la kuku
aku taw potong kuku malam tak bagus
owg tua ckp la
kononnye nanti cik pon datang amek la ape la kn
lari tajok lagi
ok,mase aku potong kuku tu
aku dapati kuku kaki aku tak putih suci cam kuku tangan
a.k.a bertar gitu..kihkihkih
then aku pon sental kuku kaki aku sampai putih
sampai la jari2 kaki aku merah2
peh lepas tu rase kaki ini lagi terjage dari muke
fyi aku tak pakai ape2 pencuci muke pon yee

so  kat sini aku nak cakap ngan hangpa
tolong la amek perhatian skit kat kuku kaki
jangan muke je bersih
kaki berkako
bak kate owang johor camni la
sental2 la celah2 kuku kaki tu
siyes weh
kalau malas sangat
pi jak medicure pedicure
siap bleh kaler2 kuku kowang
tp bagi muslim dan muslimah tak mo buat ye
nak solat susah
hehehe
oke la, tu je aku nak tulis
takde idea da ni
kalau kowang de idea lebih
inbox aku ea
tata lalink2 ku..
muaxch 2x



Saturday, August 25, 2012

Cinta Di Hari Raya!!

assalamualaikum and very2 good mowning bloggers....wahhh sonoknye entry kali ni..mengape yee..sebab.....HARI..HARI..HARI RAYA!!! sonoknye..hehehe....sooo for all, aku mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin...jempot datang umah..kuih raye kat umah banyak lagi ni..haha....taun ni raye best gile utk famly aku sebab kami melancong..hhehehe..jom tgk ckit pe jd di hari raye kali ni...cekedauttt......

suku dari famly..hehehe..

oke...ni sume ade.....comel x??

the ghadizs

the jejake..haha

oke..jom tengok pik jejalan kami..hehehehe

wif abang ipar kat pantai nipah


dutch fort

familia

arapaima gigas come to mama

focus on my abang ipar face!!

lari laaaa hai rabbit ku!!haha

uncle tunjuk peace tu pacik taxi tau!!haha

waooo sooooooo sotong!

oke go..tu je la pic aku nk share....nak tgk lg, p lepak sat kat fb aku ea kat SINI,......happy reading all....spread the love....tata

Tuesday, August 14, 2012

makhaiiiikkkhh!!!tekejot aku...!!

hallo blogger...assalamualaikum..wahhh!!! dasatnye title entry kali ni..hahaha....nk taw pe yg belaku??sat g aku story..let cekedauuuttt!!!


see tat face??!!begini la muke aku akibat terkejot berok yang amat...ape telah belaku??ni aku nk story morry kat angpa...

td petang after iftar aku ngan mak aku yang rawk p la ke pasaraye MYDIN yang memang terkenal ngan barang yang murah berpatotan tu an..masok2 je memang ramai gile bapak aihh owang..dengan lagu raye lg...masok2 ade kuih raye macam2 jual..memang populasi ko nak jumpe ngan owang yang ko kenal sgt la tipis....but then..........................jeng..jeng...jeng...jeng....

aku terpaku di tempat ku berdiri..mengapakah??kerane..................di depan aku ni ade 1 makhluk yang sangat2 aku kenal...MY EX SCANDAL IN FRONT OF MY FACE!!!! what the fish......rase darah berhenti mengalir(cite tipu), jantung berhenti berdegup(tipu lg) dan kaki rase x jejak tanah(yang ni betol)...dan lg mengharukan dengan machonye beliau bleh jalan ke arah aku...ape nak bwat??aku hanye mampu tersenyumand say hi...owh man...aku taw senyum aku memang x ikhlas gile time uh..ADEHH!!

mase tu aku mengharap seowang hero(xkesah la batman or superman) datang menggapai tangan menyelamatkan aku dari dy but..............sia2 saja......dan2 la nak tanye macam2...p ngan sape, cari ape..hello2...mak aku depan mate, aku kat mydin..mesti la cari barang..xkan cari jodoh lak...haishhh...

and Alhamdulillah dy sedar aku x slesa kot...and dy angkat kaki ngan cepat dan pantas...aku menarik nafas legaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gile..hahaha...soo..tu la story aku terjumpe ngan ex scandal di bulan yang mulia...apakah tandanya??AKU XNK TAU!!hahaha...

~thx fer reading & i heart u all~

Friday, August 10, 2012

Kehebatan Telor

assalamualaikum genx...hallo.....haii...hari ini aku nak share pasal keajaiban telor...nak taw???cekidauuutttt!!!
                                                                                    

penah nampak dan makan??dengan care apakah??rebus, half boiled or goreng?oke...ni aku nak story...sekarang aku da pakai braces..ape tu braces??pendakap gigi la..adehh...da tutop cite tu...so sebab braces ni untuk beginner memang menyiksakan...aku tak bleh makan maen amek je....da 2 minggu ni aku makan benda yang mudah telan cam bubur and sup...

so tenage untuk menjalani puase di siang hari pon agak terbatas la kan....mak aku pon kesian tengok anak dy ni so sahur td mak aku da wat kan aku half boiled egg a.k.a telor separuh masak...aku memule da nak temuntah gak but telan je la...kalau tak, ponteng pose aku nanti..haha...

nak di jadikan crita, siang tu memang aku betenage laen macam la..maybe sebab telor ni yang bagi aku energy kot...so aku nak bgtaw kowang ni, if da cam boring nk mkn mcm2 d sahur hari, kowang try la wat half boiled egg 2 biji..then makan ngan kicap and lada sulah....pehhhh sedap wehh!!hahaa...insyallah kowang bleh bejoging lg petang before berbuke pose tu...siyes!!try la.oke..hehe


oke...begini la rupe telor bile di half boiled kan...nampak eeewwwww tp sedap oke!!!

~Slamat Mencube~


Wednesday, August 8, 2012

Kesah Si Katak Di Pagi Sahur

hallo fren...assalamualaikum..wahhh....cam menarik kan bunyik tajuk aku today....hahaha...ni aku nk story morry kat kowang ni....kisahnyer bermula seperti ini...................................................


comel kan haiwan di atas....tp haiwan dalam story aku ni x la secomel katak kat atas nun...tp jaoh lebih huduh....jenis katak yg besau bapak ngn kantong besau dy n kaler ijau lumot...pehh sadis...bleh bayangkan x??eeeewwwwwwww....

kisahnye bermula pg td..dalam kol 4 pg aku nak bangun tlg mak aku msak sahur....then p la kency (buang air kecil dalam bahase comel) kat toilet..aku bukak la lampu tp mate masih tertutop...so konpiden nye la aku meneruskan hajat an...habis je sume aku bukak la mate sbb nk bersih kan muke dan gosok gigi skali...NAAAAAAAAAAAA.............tokojut omak den......bosa nyooo encik kodok depan aku....xleh blah dy menghadap aku lak uh..adehhh..tetibe ase segan walaopon dy mungkin x mengerti pape..hahahah..lalu aku laju selaju2nya amek plastik and tangkap ncik kodok tu n buang blakang umah....eeeeiiiiiiiiiiii...segan, geli, blur sume ade......adoii..mengapakah encik kodok itu berade di siitu ketika aku nk melepaskan hajat....adehhhh!!!

p/s: buang la air sambil bukak mate yeeee....~~~ =D

Tuesday, August 7, 2012

Penghapus Dosa..Alhamdulillah

hallo bloggers..wassup..assalamualikum..wahh...pejam celik xsangka da 2 minggu kite berpose kan...so rasenye x terlambat lagi kot aku nk ucap kan..............
hehehhehehee

sowie laa...aku mmg xsempat nk update blog sbb bermacam dugaan aku trime d bulan mulia ni...sorry again frens....ni aku nk story, berdasarkan title blog aku tu, aku nk share la dugaan yg aku trime...masok hari ni da hari ke 4 aku kne batok2 yang terok sampai kan temperature badan naek, kahak aku BERDARAH!!!horror weh..batok sampai muntah beserta darah..sian dowh aku (erkk siankan diri sndri :) ).....siksa jangan cakap la..smpai tido pakai long sleeve n stokin...da cam kat eskimo weh..hahaha...but pada aku its oke..Allah nk uji hambaNya di bulan yang mulia ni...hurmm....ni kat cni aku nk mntk kowang doa kn aku cepat sembuh ye..hehe maceh frens....

oke tutop story sedih...diam x diam raye da nak menjelang kurang dari 2 minggu..waoo!!!xsangke kan??cam cepat je mase belalu..dulu mase kekecik aku rase nk habis kan sehari pon separuh maut..tp sekarang, jap je da 2 minggu....kan3??hahaha...nyway, da bwat preparation untuk raye?kuih raye da buat??baju raye da ade??ZAKAT da bayar??yang ni paling penting..dalam kite gembire, jangan lupe yang x berkemampuan yee....oke la..sampai cni dlu coretan tengah malam aku....so pade kowang sume, esok jangan lupe bangun sahur yee...daaaaaaaaaaaaa

Thursday, July 12, 2012

Last Masiswa

hallo blogger..assalamualaikum....wahh..semakin hari semakin malas nk update blog ni....hehehe..agak bz la der...aku dari putih melepak2 cam neelofa trus jd itam cam abby yus..apakah sebabnya??ni la nk habaq mai..hehe..

last 2 weeks, kolej aku de join Sukan Antara Kolej2 Swasta Zon Selatan a.k.a MASISWA...so kami traininig almost 2 weeks before game sbb nk mantap kan player2 baru..yang lame 3 owg je kot..haha...kolej aku anta 4 team je...rugby, futsal lelaki, bola tampar lelaki and netball....so alhamdulillah again, sume dpt tempat and yg paling best, netball team da dapat johan...pehh..its cool yaw....x sia2 itam..haha...so here is it...enjoice the moment...


INSTEDT Athlete ...hehee..we noe we r cute,,,lalalaa

netball player wif first aider, KIMI

all the gedix2 comel guys..haha

futsal fr runner up....

before game..sume pucat..haha

sume say 'Alhamdulillah'.....hehehe

so tat is the story..saje je nk luang kan mase jap..so entry kali ni mmg ceputit dan padat..hehehe....thx fr reading...loff u guys..





Tuesday, June 5, 2012

...Jom Buat Duit....

hallo blogger...wassup ayam...wahh sedapnye dapat sup ayam ptg2 cenggini an..hehehe..lame aku x update blog..sorry la beb...x bape senang la sekarang ni..mahap yee....


terlihat gambar di atas??wahh besarnye mate..sile tutop mulot tu ye..hehehe...bercite2 nk dapat kn ke??XMUSTAHIL..jom join aku..meh aku story ckit..

ni aku nk story, aku sekarang ngah dalam usaha nk MENJANA WANG dari umah...aku terkesima tgk owg bwat dwet an, so aku pon nk join..heee

tp program yang aku join ni cam menarik...plus MODAL XBESAR....rm 30 je kot..kalau x balek modal pon cam xde pape sgt an..compare yang bermodal rm 100 tu, tenat gak kalau x dapat blek...

so aku nk promo skit ni,.ne la taw kowang pon nk kaye raye cam aku ni kan..maklom la, raye da dekat..ye x??hehehehe...x la peniing palotak nk pkir kn camne nk cari dwet an..

so jom join aku kat SINI, name nye only in malaysia mah....try la ek...eleh topap sminggu rm 30 xpe, ni rm 30 seumo idop kot...jangan la kedekot sgt kan..hahaha..so pe lg..jom kaye same2....maju la kerja keras tanpa peluh..hahaa

Friday, May 25, 2012

hallo blogger...assalamualaikum....sorry wehh..lame gile x update mung..line x oke, mase pon xde..hehehe...2 bln gak x sentuh ang..so sorry again....mahap kan daku plish..heee...

haa..malas nk bual panjang..2 bulan aku xdak ni,mcm2 belaku..aku kat SABAH...lepaking ngan member aku and at last mak aku ajak holiday jalan2 kat sane...siyes best weh..and budget gile kat sane..kowang xkan sangke pic yg aku akan tnjuk ni sebenarnye kat MALAYSIA...rase cam kat JEJU ISLAND beb(pengaruh korea film lg...)so...enjoice la weh..

manukan island...jeti ni paras buku lali...pastu ade ikan lintas2..hee

kalau ko tadah kaki, rase cam kne gigit...geli..haha..byk gile..

precaution of jelly fish...manade ko jumpe at jalan raye..haha

view from da boat...aku pon lupe ni pulau mane 1 sbb aku p 4 pulau

wif puan besar, mak den..haha

tis is ma cucu yg suke jd copycat my style!hahaha

my bestie merangkap pemandu pelancong dr tawau ke kk..

so if kowang nk tgk lg, check my fb at Abby Rawk Gewdiq sbb aku baru je upload bepuloh pic yg bleh wat kowang jeles!!ahahahhaa...

~HAPPY READING~





Tuesday, April 3, 2012

trime kasih..aku PUAS!!

assalamualaikum...hallo genx..wahh...aku makin pemalas untuk update blog ni..mahap wehh..mase mencemburui hari2 ku..wahh ayat..sooo x bleh blah kn...hari ni de sumtink yang wat aku terpanggil utk berkongsi ngan angpa...nak tnya ni..angpa penah x makan BEGE OBLONG??haaaaa..la ni aku nk story la....

di petang yang panas dan aku sedang kelaparan ngan CekRiot ...dok putar2 kat bandar Gemencheh ni, p 7E, mini market suma utk mencari makanan yang tekak sendiri x taw sleranya..hahaa...tetibe dapat call dy Mak aku..Puan Zaiton...dy dok tnya..nk x bege oblong..aku pon mmg da lapaq kan...ckp la nak..skali bila sampai jak umah, tuuuuu dia......besaq bapaq nya bege uh...nk pegang 1 tangan pon x mampu aihh...angpa leh bayangkan x cam mana besaq nya bege tu??aku baru jak makan 4,5 suap da kenyang...tu baru suku..last2 memang rezeki kucing2 aku la kn..hahahaa...nk tgk x camna rupanya bege oblong nih??haaa cekedautt...


haaa..ni la OBLONG yang aku dok habaq kat angpa....macam adeq tiri roti john la tp lg sedap...kalau angpa org moden, cam  prosperity kat MEKDI tu haa...so berliuq kan??ngaku jak la..hehehe....so pa lg??p cari kedai bege utk nikmati rasenye yeee.....sumpah..aku puas makan bende ni sowang...syukor rezki tuhan bagi.. =)

~THE END~

Monday, March 19, 2012

Killer Moment

hallo blogger..haii..assalamualaikum...waahh agak lame mnyepi ni....kompem rindu separuh mati ngan aku kan...da agak da..hihi...mahap dear....aku agak ke'bz'an la skg ni....final year exam da mai da...adehh.....aku da kene benapas pakai tong selam tu haa..x larat nk benapas sendiri....dapat bayangkan macam mane dasatnye kn??hahahaa

sebagai student yang berkarisma sy menjalankan mogok keatas sume peralatan electronik seperti henpon,pesbuk dan telebesen..erkk actually henpon tu x benar..nk aku mati kering x pegang henpon??hahaha

erkk this is only a SIGN lolz!!tp aku hampir2 jadikan benda ni benar2 donk....pendek kate, aku hampir dying ketika menjadi student..sume gara2 LAW subject...pehh stress bile mengenangkan wehh...

and this is how I look fr these several week...agak kusot but dont worry, i'm still kiut..hehehe..so tinggal last paper je then I'm a graduation!!wehooo..x sabar nye ase ati ite ni..hehehehee...so guys, happy reading..aku mls nk menulis panjang2...tak dak mood..hehehe...

p/s: dr sem 1 aku dok pikir mengape aku sebagai Sport Studies student kene blaja Law,Account,Economic & paling grrr Calculus..ape kejadahnye??same2 kite pikir kan...daaaa~~

Thursday, March 8, 2012

Aerobic X-Camp

assalamualaikum...hallo blogger...wassup wehh....wahh lame nye aku x update ko kan dear..sian ko..sabar yee....agak bz...memule event Sukara....pastu minggu lepas event aerobic lak....mau x penat..x cukup nafas da..berat pon da berkurang taw...huuu...

actually, acrobic X-camp ni baru di kenalkan kat kolej aku ni..and kitowang da decide nak buat camp ni benda wajib utk stiap sems bg student Sport Recreation yang amek subject Sport Event...agak lepak but its totally enjoy wehh...2 hours aerobic non stop and ade la skit adiah2 utk peserta paling sporting and lucky draw..memang terbaek beb walaopon TrooperSuave Crew plan benda ni last minute....and as an experiment, i thnk it is gud enaff fr the another event afta tis..hehe..here de ckit pixcha..so hope kowang anjoy!!

some participant yg ade...

so meriah okies...hehhee

thx for TMI sport school sbb join..next time do come again okies..

best crew i ever work wif..u rawx guys....kamsamidaa


a few TS Crew yang menjayakan program kali ni...

sikit je pixcha nye...sbb aku agak bz nk kutip sume nye..so sorry guys....nnt aku update lg k..and for the other Aerobic X-Camp, plss, do come and join us..best wehh..berbaloi baloi i tell eeuuu..haha..tata




Sunday, February 26, 2012

::nikah awal adalah yang terbaek::

MAK...NIKAHKAN SY CEPAT!!!hahahaa

hallo blogger..assalamualaikum....aku mls nk menaip hari ni, tp de satu benda yang buat aku nk letak kat entry kali ni...so lets cekidaut!!


sengaje den bosa kan...bg ekau sumo nampak..kalau tak nampak gak, click je on pixcha okies..

Wednesday, February 22, 2012

SUKARA 2012

18 February 2012....hari yang sekalian warga kolej aku tunggu dan hari yg aku mintak2 ilang dari kalendar....hari tersebut ialah...hari stress sedunia..ehek..gurau je...Sukan Rakyat @ SUKARA....SUKARA ni mcm sukan olimpik jugak tp more kepade sukan rakyat cam isi air dalam botol,cri gula2 dalam tepung, pusing2 sofia, boling kelape..mcm2 la...ade gak sukan padang tp x byk la....100 m, 4x100 , 4x200 dan 4x400 je...sukan ni leasure je tp nk prepare nye nauzubillah....penatnye la haii....2 bln before da kne gerak wat kje...byk plak halangan dan dugaan untuk bwat sukan ni...tp alhamdulillah....mase hari nye, sume bejalan ngn lancar....so here ade cki pic utk share besame kwang...enjoy la wehh..

pancaragam dar SK Bandar Penawar

kontigen opis managemen

kontigen akaunten

HATS crew

ni aku lupe kontigen ape..haha

budak2 sukan..

kontigen teknologi maklumat

and now present to u pesembahan pembukaan

cheerboys

body builder

and the crew yg kerja kuat untuk jayakan SUKARA kali ini





~the end~