Thursday, October 18, 2012

dear heart.........pls be strong

assalamualaikum sumorang
happy hari kamis..
sumorang sihat?
kalau tak sihat pon sile la sihat cepat
ramalan kaji cuaca hati aku hari ni tak membantu
memule cam cerah sampai petang
skali petang sangat2 lebat ujan sampai ke malam
tapi aku harap malam ni kembali berbintang
sebab kalau ujan terus nanti tulang aku sakit
encik boipren jaoh nak ubat kan

hello sumorang
aku takde mood lagi
aku isau
jiwe agak kacau
minom hot chocs pon tak membantu
sebab prasaan aku tak tenang
dugaan datang lagi
hurrrrmmmm

sumorang..
aku tak taw nak cakap ngan sape
sebab aku susah nak luah kan prasaan
jiwe aku sangat2 kacau sekarang ni
somebody please cheer me up..
i dnt want any tear fallin through ma cheek nymore
untuk benda2 tak masok akal camni

its hurt me..
really....

B....
trust me..
the best thing of me is U...
i love u so much B....

sorry entry kali ni pendek sesangat
i just need someone to talk to..
sorry cik blog....
bytheway
thx fr readin...

Wednesday, October 17, 2012

durian...!!!meooowwwww

assalamualaikum sumorang
wassup bebeh!!
aik pelik kan
mood aku da kembali asal
apekah sebab nye?
my yayunk da happy kembali
yeayyy laju laju sampai pokok durian
pokok durian??
wahh mesti ade buah nye

jadi ape kene mengena cite aku kali ni
relax dowh
bagi aku benapas dulu
penat ko taw tak aku makan durian bebakol2 bedua je ngan mak aku
jeles?!!!!sile kan..hahahaha
haaa haaa cit kat muke ko
bagi bao durian..kihkihkih

haishh lebih nampak tulisan kaler kaler
eleh aku saje je
bako line ko
panas kan..
cakap je
aku tak kesah
hahahaa

haaa bebalik kat title aku
durian....
ape ade ngan durian
sedap...manis..PANAS BADAN!!
tu paling menarik
and today
aku ngan puan bonda makan lebih kurang 5 bijik
bedua je
tu baru hari ni
semalam semalam ko tak pikir?
sedap dowh
siyess
haaa haaa
try bao napas sendiri..ade lagi bao durian
even aku da kumor pakai listerine

before ni aku cam tak amek kesah sangat
memandangkan aku pakai pagar
and nyilu sangat bile tergesel ngan sesuatu
so aku memang tak amek port la nak makan durian
tapi hari ni tetibe rase tekak nak telan
so aku ngecek la mak aku
makan sebijik..
dua bijik
naaa tiga bijik aku telan
bukan ruas taw
bijik
BIJIK!!!
peh kalau ko tak paham bahase gak
aku terjun longkang la dowh!

sedap siak
siyes...
Ya Allah nikmatnye
tuhan je yang taw
lagi la takde orang laen kacau
memang syiok habis la kan
and setelah habis sume nye
baru sekarang aku terpikir
mampushh kalau aku panas dalam
da rase rase da ni
tapi saje je bwat bodo
malas nak layan

oke la wehh
aku macam malas nak menaip da
hehehehe
mahap yee
esok esok aku update lagi ek
doa kan kerajinan aku bertambah
tak malas malas nak mengupdate blog
aku taw korang suke bace blog sewel aku kan
alaaaa ngaku je
aku tak kesah
oke ko memang prasan, gewdiq!!boooo boooo

da tak yah layan aku
aku nak out da ni
eh2 jap
trimas sebab membace
ayat skema siak!!!!puiiihhhhhhh la ko gewdiq
eh hello
cikgu BM aku mestinya berbangga mempunya anak murid
seperti aku
ko ado??!!!
jadi jangan memekak
da gewdiq
stop stop la
kate nak out da tadi
yeee aku nak out da ni
eh2 lagi satu
ncik boipren, i lebiu
motif??memang gewdiq la ko puan!!'
bf ko?
bukan kan?
okbai.....


Tuesday, October 16, 2012

girl besfren!!guess what??

assalamualaikum sumorang
hallo2 bagi non muslim
wassup untuk yang kekeliruan identiti
wahh..post kedua untuk hari ni
mengapakah aku terlalu rajin?
ayat ko sile godai la abby! 
mampushh tak layan
ketawe depan muke ko..
KAHKAHKAHKAH.....KAHAK!!

oke puas da bagi bao mulot kat muke orang...
pasti enak aroma nye kan.haha
haaaa....korang
entry ni kali ke dua untuk hari ni
eh..aku bukan da mention ke tadi
ahh lupe kan yang petame tu
blablablabla.....

hishh aku nak start story da ni
tapi asal jari and otak memboikot lak haishh
woi jari ngn otak
jangan macam2 la woi
ikot cakap mate aku ni
erkk mate ko bleh cakap ea gewdiq?
pehh unik dowh lu!!
woii stop la mengarot
start la story weh
penat da aku buat ayat ni

yela2.....
aku story da ni ea
GIRL BESTFRIEND...
bagi pompuan mesti la jawapannye
beg tangan, shopink, make up
blablablabla
bagi laki plak mesti wallet semakin kempis...mase terbuang....BORINK
wehh2...bukan benda tu sume aku nak share ni
asal la primitif sangat otak angpa ni
dok zaman batu ka?
ni mesti kelahiran semula kan
kahkahkahkah....

da2....takyah nak gelak sangat la kan ko gewdiq
aku tapak melekat dinding ko nanti
woii jangan maen kasaq!!
aku ni kak chik taw...
seram tak seram tak...hikhikhik
haaa ni nak habaq...
girl bestfren tu adelah JERAWAT
benda yang pmpwn paling alergic tapi salu je lekat
lagi kalau muke stok2 clean & clear cam aku kan
skali dia mai..
hambekk ko!!!
dia pikir muke aku ni R&R ka nak stop2 sukati
pehh bile dia dok mai rasa cm tak nak kuar umah
seminggu menempek kat muka aku
seminggu la jadi anak dara paling baek!
statement sile terjun longkang ye gewdiq!! booooo


and now, my bestie sang jerawat sedang menunjukkan diri kat dagu runcing aku
pehh!!!!
cam tak nak besar lak an kali ni
8 km dari aku da nampak weh
memang tak kuar umah la 8 hari
trime kasih jerawat!!

pe aku nak buat?
same cam before2 ni
search internet cari care nak ilang kan
tapi mostly memang tak bleh pakai
so ape nak buat?
REDHA!!
bukan lame pon
(sedapkan ati sendiri) >_<

pehhh............
ape mau bikin maa
camne nak sorok benda ni
foundation?
TAK PAKAI
bedak tebal2?
TAK LAYAN
so..........
pasrah saje lah macik gewdiq...

sumorang...
kalau ade care nak ilang kan benda ni tanpe parut..
share2 dowh ngan aku
sabtu ni aku de kenduri kawen
tak kan nak bawak skali kawan baek aku ni kan
plss sumorang..
please ea....ea....ea.....ea....EA!!!!
hikhikhik

maceh sumorang..
ilebiu ketat...
ehh2 sat.....
trimas sebab membace benda mengarot ni

tata

Tulang Repot

assalamualaikum sumorang
sihat ke?
pelik kan title post aku kali ni
nak tau mengapakah?
ayat skema siak!!
peduli ape aku
haa nak taw ke dak nih?!!
yela2 aku nak story

eh angpa da makan belum?
mandi da?
kemas umah?
kalau angpa tanya aku
jawapan aku BELUM untuk sume yang di atas
sebab ape?
aku tak mandi sebab air masih sejuk
aku tak makan sebab aku x lapar la mangkok!!
aku tak kemas umah sebab umah aku always kemas
bajet baguss!!!puihhhhh
tak puas ati habaq mai depan2
jangan dok kutok blakang2
tak dak tuttt ka?
adehhh...

weh taun bile nak start story la giler!!
yela2 aku nak start la ni
kabut betui la ang pa ni
haaaa pasai pa tajuk aku lagu tu?
wehh manada lagu
aku tak maen lagu2 ni la haii
WOII LINCAH LA SIAMANG CITE!!!
yeee aku cite la ni

haaaaaaaaaa..........
angpa taw kan aku da 1 lagi umah
tp umah taman la
ondeway siap da umah tu
so aku ngan puan bonda jak yang tinggal kat umah sekarang ni
kitowang je la cam buroh paksaan
tak terpakse pon.....sebab aku ikhlas
oke tipu....rase terpakse ckit...
arrrggghhh lupe kn
haaa then nak tunggu abang2 akak2 aku balek memang ntah taun bile la kan
aku ngan puan bonda pon angkot la skit2 barang
pakai kapal selam mak aku tu
then barang tu mostly berat2 dowh
tong gas, kosi jati, katil
ko pikir...tak cam iron woman lak kami an
memule tak ase sangat
sekali malam tadi pinggang aku stuck
peh ase cam nak patah weh
tak penah sakit camtu
ncik boipren soh makan pain killer
then aku buboh skali minyak panas kat pinggang
alhamdulillah
oke la sikit semalam

yang sonoknye
buat petame kali nye dalam idop
aku tido statik start tido sampai bangun subuh!!
WAO SOOOOOOO IMPRESSED!!!
kan...hahahahaha
bajet betui aku ni laa
tu pon nak cite
eh sukati aku la setan!!
blog aku ke blog ko
puihhh!!!

erkk..erkk...
tapi an
benda tu ilang sat jak
ni ada lagi
pehh memang solat dudok atas kosi la aku
pedih siot!!
tak pe la
redha jak kan
if malam ni tak oke
aku janji esok aku p check...
oke tak janji..

alaaa benda bleh bincang maaa
esok oke
aku yakin laaa....
hehehe
oke la
nak masok zuhur da ni
aku chiow dulu
nak mandi
rasenye air da panas tu
hehehehehe
eh2 sumorang
thx fr reading
doa kan TULANG AKU TAK REPOT ea!!!!
maceh and i heart u'oll

tata

Sunday, October 14, 2012

aku da kurus!!

hallo blogger
assalamualaikum
aku rindu sumorang
sumorang rindu aku tak
pls jawab rndu..pls..pls..pls..pls..
tak nak jawab da!!diam!!

oke lupe kan benda di atas
sumorang ooo sumorang
nak taw tak?
AKU DA KURUS!!!!
caye tak?
caye la caye la caye la dowh!!!
pls..plish..plishhh.... >_<
hehehe

aku meringan sebanyak berkilo kilo beb
dalam 3 minggu
aku kurang almost 6 kilogram
asal nek gebang bagi besar lak tulisan tu
eh pi mampus sukati aku la bengong!
aku saje je nak tayang kat ko
yang aku da kurus
AHAHAHHAHAHAA

how??

jom aku story
ceghita berbunyik begini
aku p holiday ngan kuage aku kat tempat mandi manda ni
tak nak sebot nanti ko blacklist
so mereka de sediakan package la kan
makan skali ngan mandi dalam satu tiket
pastu mase kat A FAMOSA ni
eh aku baru sebot name nye ek..abai,..abai...
aku pon lantak la mandi sampai lapo
then aku makan la makanan mereka bagi tu
lalu balek mencirit
bukan aku sowang
sumorang yang p tu kena
kalau salunye maen rebut kosi
kitowang maen rebut jamban
lawak weh

so after kejadian
aku tak bleh makan langsung
masok minggu ni jadi la minggu ke 3
aku tak makan pape
leypak??!!!
memang la weh
tapi tiap kali aku makan,
kompem muntah blek
penat dowh!!

rindu gile gigi rabbit aku ni nak mengunyah makanan
tapi ape kan daye
DAN!!!ce korang teka ape telah belaku
aku da bagi taw ncik boipren aku kali ke 179
dy da muak dengar aku bangga diri
hahahaa
AKU DA BLEH PAKAI KEBAYE
yang aku tak muat 2 taun lepas
siap longgar lagi
gile tak?

tapi an
aku cakap ngan kowang
tak yah la weh bwat cam aku nih
aku pon tak nak kurus
tapi da tak bleh makan
bukan salah aku TERKURUS tetibe kan
hikhikhikhik
kalau nak slim, masok gym
makan jage
jangan tak makan langsung
tak baek untuk badan dowh
pape pon
kalau nak diet and cun kan badan
buat research dulu camne ek
jangan tahan diri dari makan
sooooooo
pade sumorang yang nak kurus
chayok!!chayok!!
aku yakin kowang bleh buat gak
aku blah dulu
time tido
thx fr reading
ilebiu all....
TATA



Thursday, October 11, 2012

Aku Bersyukur....alhamdulillah

ola sumorang..
assalamualaikum...
lame da aku ak update kan..
maaf la..
bz dowh!
wakil rakyat want to be KAN!!
haha

sumorang oo sumorang
hari ni kajian cuaca perasaan aku
mendung sekejap cerah sampai ke ujong hari
sebab ape?
haaa ni aku nak story

my <3 pahmiey kan
dia kan
kan..
kan.......
kan.........
woii bape banyak kan ko nak la setan!!
oke2 tak mo kencang dowh!
ehee sambung cite
my pahmiey
he is ok!!
naaaa itu je aku nak cakap
hahaha tak la
yela2 aku cite bebetol

encik B aku tu...
semalam dy triple ok
but suddenly pagi td pas solat dy collapse
and check in ICU
tapi dengan kuasa Allah
after aku solat zhur
kembo senget dy bgtaw
my pahmiey da sedar
alhamdulillah
Allah dengar doa aku
aku syukor gile dowh!
siyes...!!!!
rase cam nk menari tengah2 panas sekarang jugak!
oke aku cakap je lebih..buat tak pon..blablabla

ah lupe kan kemengarutan aku kat atas tuh!
nyway, aku nak share ni...
what ever happen...
cari la Allah
siyes DIA dengar doa hambaNya...
cari la DIA kalau ko susah or senang pon ek
chill....
Allah tu Maha Mendengar
dan aku besyukor gile dengan kurniaan DIA
~ALHAMDULILLAH~


GET WELL SOON YAYUNK...I LOVE U
gewdiq mood...blablablabla



Monday, October 1, 2012

Thx Allah

hai blogger...
wassup
assalamualaikum
wahhh hari ni aku update siang
caye tak..caye tak..gile tak..
hahahaha

woii p tengok  title aku
ape ade?
nak taw story disebalik title?
let cekedaut....

as a muslim
aku ni tak lah baek sangat
tapi solat tu wajib la kan
zuhur hari ni
aku solat la camni biase
tapi aku lupe ak tutop pintu bilik
aku ni ade kucing2 yang comel dan manje
merekor suke meleset2 kat kaki tak kesah la sape pon
merekor?apetu
mereka la tp kan kucing...
so jadi la merekor
HAHA
ok terus kan story
salu nye if pintu bilik tak tutop
merekor akan masok and kacau aku
but today ade 2 ekor kucing aku ni
masok bilik mase aku solat
tapi merekor tak kacau pon
then trus keluar
alhamdulillah
aku dapat habis kan solat dengan sempurna

MIRACLE
no la... ni kuasa Allah
bile kite ikot perintah Nya
insyAllah semua di permudahkan
so aku harap kowang dapat amek iktibar
blog tu blog gak
fb tu fb gak
tp tuntutan agame tak mo lupe ye

happy ready
tata